borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in jouw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Kippenlevers piri piri

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde oregano, kippenlever en piri piri poeder

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Witlof met blauwe kaas - Endibias al queso (de cabrales)

Ingrediënten:
blauwe kaas, cabrales, citroen, crème fraîche, melk, olijfolie, paprika, peper, witlof en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Bresaola en grapefruit

Ingrediënten:
bresaola en grapefruit

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Kippenlevers a portuguesa

Ingrediënten:
kippenlever, knoflook, komijnpoeder, laurierblad, olijfolie, piri piri poeder, tomaten, ui en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Soesjes met zalmmousse

Ingrediënten:
basilicum, gerookte zalm, klopvast, limoen, peper, slagroom en soesjes

Keuken:
Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

In jenever gemarineerde haring

Ingrediënten:
haring, ijsbergsla, jenever, radijs en rode ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Kipspiesjes

Ingrediënten:
gedroogde oregano, honing, kipfilet, limoensap, olijfolie, peen, verse koriander en zoete chilisaus

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Reuzengarnalen met bloody mary dip

Ingrediënten:
citroen, reuzengarnaal, tabasco, tasty tom tomaat, verse bieslook en wodka

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gezond genieten met Sonja:

gazpacho

Ingrediënten:
blikje tomatenblokjes, bouillon, frambozenazijn, knoflook, komkommer, paprika, tomatenpuree, ui, verse bieslook, witbrood en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Tartine degustazione

Ingrediënten:
00-meel, aardappel, augurk, bieslook, biet, bladpeterselie, boter, citroensap, extra vergine olijfolie, groene olijven, mayonaise, rode ui, romige geitenkaas, tabasco en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Bruschetta

Ingrediënten:
knoflook

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Gegrilde mosselen met ene vulling van knoflook, peterselie en ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis, droge witte wijn, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, mosselen, olijfolie, peperoncino, peterselie, ui en witbroodkruim

Keuken:
Spaans
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Minispinazietaartjes

Ingrediënten:
deeg voor hartige taart, diepvriesspinazie, eieren, groene olijventapenade, parmezaanse kaas en slagroom

Keuken:
Mediterraans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Dikke van Dam:

Badenjan mutabbal

Ingrediënten:
aubergine, citroen, knoflook, olijf, olijfolie, tahin en tomaat

Een recept uit Keda Black en Nathalie Carnet - Balletjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Balletjes:

Accrabeignets met schelvis

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, chilipeper, gerookte makreel, gerookte schelvis, knoflook, laurierblad, melk, ui, verse bieslook, verse platte peterselie, verse tijm en waterkers

Soort:
boter en olie / vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria U.S.A.:

Jalapeños met pindakaas - peanut butter stuffed jalapeños

Ingrediënten:
ingelegde jalapeñopepers en pindakaas

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thuis in de keuken:

Turkse Flapjes

Ingrediënten:
geklutst ei, geraspte kaas, groente, olie, peper, room, specerijen, uitje, yoghurt, yufkavellen, zachte kruiden en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gevulde flensjes

Ingrediënten:
belegen kaas, bloem, cayennepeper, cervelaatworst, doorregen spek, ei, knoflook, melk, olie, paprikapoeder edelsusz, sodawater, suiker, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pannenkoeken en flensjes / hartige hapjes
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten in Italie:

Crostini met paddestoelen

Ingrediënten:
boter, knoflook, paddestoelen, pane di campagna, peterselie, peterselie, salie, vin santo en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Kuzu etli bamya - Lamsvleespakketjes met okra

Ingrediënten:
lamsbout, olijfolie, tijm, tomaat uit blik, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Laura Kieft - Het Laura’s bakery bakboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het Laura’s bakery bakboek:

Prosciutto Mozzarella Bruschetta

Ingrediënten:
bol mozzarella, cherrytomaatjes, ciabattabrood, knoflook, prosciutto, rucola en scheut olijfolie

Soort:
vlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Dolma - Gevulde zomergroenten

Ingrediënten:
dille, olijfolie, paprika, pijnboompitten, rijst, rozijnen, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Halvemaantjes met spek en ui

Ingrediënten:
bloem, boter, doorregen spek, gist, melk, ui, verse peterselie, zout en zure room

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten in Italie:

gevulde mosselen

Ingrediënten:
ei, knoflook, olijfolie, paneermeel, sardine ripiene, zwarte mosselen en zwarte peper

Keuken:
Italiaans