hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Forel met Spaanse amandelboter

Ingrediënten:
amandelschaafsel, citroen, forel, gemalen komijn, geroosterde paprika uit pot, knoflook, olijfolie en roomboter

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Kip in halfrouw - poularde en demi-deuil

Ingrediënten:
boter, champignon, citroensap, gevogelte, kippenbouillon, poularde, room, truffel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
stoofgerecht / pekel en marinades
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Bali kookboek:

Gestoofd rundvlees met jonge jackfruit

Ingrediënten:
garnalenpasta, geelwortel, jackfruit, kencur, kokosmelk, peperkorrel, rawit, rund, sjalot, stooflappen, suiker, sukade en vlees

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

mais-worst-kaassalade

Ingrediënten:
cayennepeper, gekookte worst, groene paprika, jong belegen kaas, maiskorrels, mosterd, olie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, suiker, tomaat, ui, wijnazijn, zout, zure augurken en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

scampi-salade

Ingrediënten:
asperge, citroensap, mayonaise, paprikapoeder edelsusz, room, scampi, sla, suiker, verse dille, witte peper, zout en zure mosselen

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

spaghettisalade

Ingrediënten:
creme fraiche, ei, groene paprika, jong belegen kaas, kalkoenfilet, paprikapoeder edelsusz, radijs, spaghetti, tabasco, tomaat, tomatenketchup, verse bieslook, wijnazijn, yoghurt en zout

Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

tonijnsalade

Ingrediënten:
banaan, citroensap, ei, grapefruit, mayonaise, paprikapoeder edelsusz, sla, tonijn uit blik, yoghurt en zout

Keuken:
Europees
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

garnalenragout

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, garnalen, room, suiker, tomaat, ui, verse dille, witte peper, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Olthuis, Bert Strootman en B. Strootman - Spitsuurkoken - Gezond & Snel

Diner / hoofdgerecht uit Spitsuurkoken - Gezond & Snel:

Snelle 'vistaart'

Ingrediënten:
aardappelmeel, bleekselderij, boter, diepvries tuinerwtjes, dijonmosterd, dragon, instant aardappelpuree, koolvisfilet, paneermeel, rivierkreeft, slagroom, zalmfilet en 
zout en peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit L. Olthuis, Bert Strootman en B. Strootman - Spitsuurkoken - Gezond & Snel

Diner / hoofdgerecht uit Spitsuurkoken - Gezond & Snel:

Taartjes met kip, courgette en feta

Ingrediënten:
bloem, courgette, ei, feta, kipfilet, olijfolie, pesto, rauwkost, roomboterbladerdeeg en 
zout en peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit L. Olthuis, Bert Strootman en B. Strootman - Spitsuurkoken - Gezond & Snel

Diner / hoofdgerecht uit Spitsuurkoken - Gezond & Snel:

Enchilada's met rode kool, appel en gehakt

Ingrediënten:
appel, half-om-halfgehakt, jong belegen kaas, kerrie, mosterd, rodekool, wraptortilla en 
zout en peper

Soort:
vlees
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Biefstukjes met knoflooksaus

Ingrediënten:
biefstuk, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, slagroom, verse tijm, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Duif in lotusblad met korianderparfum

Ingrediënten:
bosui, donkere sojasaus, duif, gember, koriander, lotusblad, rijstwijn, suiker, water, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Kip met morieljes

Ingrediënten:
boter, gedroogde morieljes, kippenbouillon, kippenpoten, knoflook, marsala, mascarpone, olijfolie, paddestoelenbouillon, peterselie en ui

Soort:
gevogelte
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

aardappelsoep met gehaktballetjes

Ingrediënten:
aardappel, geit, half-om-halfgehakt, marjolein, nootmuskaat, olie, oud brood, prei, selderijzout, tomaat, ui, verse peterselie, vleesbouillon, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gemarineerde platgelegde kwartel

Ingrediënten:
knoflook, kwartels, laurier, olijfolie, rode wijn, rozemarijn en vleesbouillon

Soort:
gevogelte
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

kipsalade met druiven

Ingrediënten:
blauwe druif, druivensap, ijsbergsla, kip, komkommer, olie, prei, tomaat, ui, verse dille, verse peterselie, water, wijnazijn, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

pikante rundvleessalade

Ingrediënten:
appel, azijn, bouillon, champignon, magere runderlappen, olie, peper, rode paprika, soepgroenten, ui, wijnazijn, worcestershiresaus, zout en zure augurken

Keuken:
Europees
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

kip-sperzieboontjessalade

Ingrediënten:
diepvriessperziebonen, gevulde olijven, kip, koffieroom, scherpe mosterd, suiker, tomaat, ui, wijnazijn en zout

Keuken:
Europees
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

kaas-worst-salade

Ingrediënten:
appel, franse mosterd, gekookte worst, jong belegen kaas, knoflook, maiskorrels, olie, scherp paprikapoeder, ui, verse bieslook, wijnazijn, witte peper, zout en zure augurken

Keuken:
Europees
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Kabeljauw met sinaasappelsap

Ingrediënten:
bosui, crème fraîche, droge witte wijn, kabeljauwfilet, sinaasappel en zaanse mosterd

Keuken:
Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Lamsrack met rozemarijnjus

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, knoflook, lamsrack, sjalot en verse rozemarijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

zilte rijst in de romertopf

Ingrediënten:
bouillon, inktvis, knoflook, laurierblad, mosselen, olie, prei, rijst, saffraandraadjes, scampi, ui, verse tijm, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

scampi a la chinoise

Ingrediënten:
cayennepeper, diepvrieserwtjes, gemberpoeder, olie, prei, scampi, selderijzout, suiker en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groenten, aardappels en peulvruchten