lunch

Zoek naar lunch in jouw eigen kookboeken

De lekkerste lunch recepten

Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Lunch uit Eten in Italie:

Mozzarella in carrozza

Ingrediënten:
bloem, buffelmozzarella, ei, melk, olijfolie, pane di campagna en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Foccacia met gedroogde tomaten en olijven

Ingrediënten:
bloem, gedroogde tomaten, gist, olijfolie, rode pesto, rozemarijnnaaldjes, suiker, zeezout en zwarte olijven

Een recept uit Jamie Oliver - Koken met Kanjers

Lunch uit Koken met Kanjers:

Gezonde clubsandwich

Ingrediënten:
cayennepeper, ciderazijn, engelse mosterd, gekookte kipfilet, komkommer, lente uitjes, little gem, peer, verse dragon, vleestomaat, volkorenbrood, waterkers en yoghurt

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Lunch uit Wat je vér haalt is lekker:

Californische salade

Ingrediënten:
avocado, citroensap, ijsbergsla, olie, palmhart uit blik, papaya, peper, rozijnen, walnoten en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan
Een recept uit Amelia Wasiliev en Deirdre Rooney - Boerenkool

Lunch uit Boerenkool:

Soep Met Cannellinibonen En Boerenkool

Ingrediënten:
bladpeterselie, cannellinibonen, gedroogde oregano, groentebouillon, kleine ui, olijfolie, palmkoolbladeren, passata, peper, stengels bleekselderij, takjes tijm, tomatenblokjes, wortels en zeezout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Lunch uit Raapsteeltje:

Gegrilde boerensandwich met grottenham, pesto & parmezaanse kaas

Ingrediënten:
boerenbrood, courgette, grottenham, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pesto, sla en trostomaat

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Lunch uit Wat je vér haalt is lekker:

Stokbrood met tonijn-banaansalade

Ingrediënten:
banaan, bleekselderij, mayonaise, peper, rode paprika, sjalot, sla, stokbrood, tonijn in olie en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vis
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

In cider gekookte ham

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, droge cider, gezouten ham, lichtbruine basterdsuiker, peperkorrel, peterselie, prei, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Amelia Wasiliev en Deirdre Rooney - Boerenkool

Lunch uit Boerenkool:

Paleo Boerenkoolroomsoep

Ingrediënten:
boerenkoolbladeren, cashewnoten, courgette, groentebouillon, olijfolie, peper, prei, stengels bleekselderij, water, zeezout en zoete aardappel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Amelia Wasiliev en Deirdre Rooney - Boerenkool

Lunch uit Boerenkool:

Miso Met Boerenkool

Ingrediënten:
boerenkoolbladeren, dashi, misopasta en tofoe

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Lunch uit Raapsteeltje:

Broodje messenklever met peterseliewortel

Ingrediënten:
citroensap, grove mosterd, mayonaise, meergranenbollen, messeklever, olijfolie, peterseliewortel, pompoenpitten en spinazie

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Lunch uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Gekoelde lamskarbonade met munt-aspic

Ingrediënten:
kropsla, lamszadel, lente-ui en munt-aspic

Soort:
lamsvlees
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Erwtensoep met ham en luchtige kleine knoedels

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroen, doperwten, gerookte hamschijf, laurier, nootmuskaat, peper, rozemarijn, ui, wortel, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / soep/bouillon

Lunch van Thomas de Beer:

Gespieste eieren

Ingrediënten:
basilicum, cayennepeper, ei, eiwit, gehakt, paneermeel, sjalot, spek, tijm en wortel

Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Sushirolletjes met quinoa

Ingrediënten:
avocado, fijne kristalsuiker, komkommer, munt, norivel, rijstazijn, sojasaus, spinazie, tonijn, witte quinoa, wortel en zoetzure gember

Soort:
hartige hapjes / vis
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Wittekoolsalade met gepocheerde citroenkip

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, karnemelk, kipfilet, knolselderij, pastinaak en witte kool

Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Lunch uit Wrap 'n roll:

Pitabroodjes met pulled pork

Ingrediënten:
ananas, ananassap, bruine basterdsuiker, cayennepeper, gemberwortel, knoflook, komijn, korianderblaadjes, milde paprikapoeder, pitabroodjes, rode ui, spaanse peper, ui, varkensbovenbil en zure room

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Salade van geroosterde pittige kikkererwten

Ingrediënten:
citroensap, haloumi-kaas, honing, kikkererwten, komijn, korianderblaadjes, munt, olijfolie, pimentón, venkelzaad en wortel

Soort:
salade
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Lunch uit Eten met z'n allen:

In-elkaar-zet-salade

Ingrediënten:
augurkjes, azijn of citroensap, champignons, courgette, croutons, gaar vlees, gekookt ei, kaas, knoflook, komkommer, mosterd, noten, olie, olijven, paprika, sla, tomaatjes, vis en zilveruitjes

Soort:
salade / vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / vegetarisch
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Lunch uit Eten met z'n allen:

Knakworstbakjes

Ingrediënten:
kaas, knakworstjes, olijfolie, rode paprika, tomaat, ui en velletjes bladerdeeg

Soort:
vlees
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Lunch uit Eten met z'n allen:

Kaas-uienbrood

Ingrediënten:
kaas, nootmuskaat, ui en zonnebloemolie

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Lunch uit Eten met z'n allen:

Quesadilla

Ingrediënten:
geraspte kaas, tomaat en wraps

Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Lunch uit Eten met z'n allen:

sla komkommer ui maïskorrels tomaatjes naar keuze wat gaar vlees, gare vis, gekookt ei, kaas of noten naar keuze augurkjes, zilveruitjes, olijven, croutons stukje paprika of courgette of paar champignons (als optie) azijn of citroensap olie mosterd of mayonnaise knoflook (als optie)

Ingrediënten:
azijn, blik gepelde tomaten, boterhammen, broodkruim, knoflook, komkommer, olijfolie, paneermeel, rode paprika en rode ui

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Lunch uit Lidya Winkels kookboek:

Lunchsalade met tonijn

Ingrediënten:
aardappelchips, ananas, blauwe pruimen, kersen, slabladeren en tonijn uit blik

Keuken:
Amerikaans
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Lunch uit Lidya Winkels kookboek:

Voor de koffietafel 2

Ingrediënten:
ananas, brood, bruine suiker en ham

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Lunch uit Nigella Express:

Knapperige salade met zoetzure dressing

Ingrediënten:
baby-maiskolfjes, broccoli, canola-olie, champignon, chinese bladsla, haricot verts, honing, maldonzout, rijstazijn, sesamolie, taugé en tom yam pasta

Soort:
salade / vegetarisch