S. Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Harmonie Op Je Bord

Twaalf Mooie Maandmenu's

Een boek van S. Meerema en O.L. De Vos

We hebben 63 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Harmonie Op Je Bord, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Patron-cuisinier Sieberen Meerema publiceert zijn eerste kookboek. ‘Harmonie op je bord’ bevat twaalf maandgerechten (voor-tussen-hoofd-na), omlijst door schilderkunst en gedichten van Sieberens hand. Daarnaast staan in het boek twaalf ontmoetingen met personen die veel betekenen in Sieberens (professionele) leven, zoals zijn collega’s Robert Kranenborg, Jon Sistermans (tevens zijn leermeester) en de Franse kookgek Alain Caron, en enkele leveranciers van de dagverse producten die Sieberen in de keuken gebruikt, zoals Marcel van Breda (vis), Rob Treuren (wild) en Gert Jan Zonneveld Piek (groente en fruit).


Aantekeningen bij dit boek

Harmonie op je bord van Sieberen Meerema is een kookboek uit 2007 waarin voor alle maanden van het jaar een 4-gangen menu wordt beschreven. Harmonie staat voor het Rotterdamse top-restaurant waar Meerema destijds de leiding over de keuken had. Creatieve gerechten uit de internationale top-keuken en beschouwingen over wat elke maand aan culinaire genoegen met zich meebrengt worden afgewisseld met voorbeelden van Meerema’s creatieve schilderijen, korte gesprekjes met collega’s en leveranciers, korte gedichtjes en fotografische impressies van de bereiding van elk gerecht.
Harmonie, nu onder leiding van Marco Somer, behoort nog steeds tot de culinaire top van de havenstad.
Meerema heeft een kookstudio met een breed programma aan activiteiten voor liefhebbers en professionals in Capelle aan den IJssel.

- 3 maanden geleden door geplaatst .

Recepten uit Harmonie Op Je Bord

Een greep uit de 63 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit S. Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Recept uit Harmonie Op Je Bord:

Dressing

Ingrediënten:
ei, franse mosterd, kappertjes, olijfolie, olijven, peper, sherryazijn, sjalot en zout

Een recept uit S. Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / tussengerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Oester met champagnesaus

Ingrediënten:
boter, champagne, citroen, crème fraîche, knoflook, peper, platte oesters, sjalot, wilde spinazie, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit S. Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Recept uit Harmonie Op Je Bord:

Auberginecompote

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, knoflook, olijfolie, peper, zeezout en zoete ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit S. Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Recept uit Harmonie Op Je Bord:

Flensjes

Ingrediënten:
bloem, boter gesmolten, ei, eiwit, melk, sinaasappelrasp en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit S. Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Bijgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Rode kool

Ingrediënten:
appel, azijn, boter, groente, jeneverbes, kruidnagel, olijfolie, peper, rode kool, rode wijn, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Carpaccio van ossenhaas

Ingrediënten:
ansjovis, citroen, cornichons, franse mosterd, kappertjes, olijfolie, ossenhaas, parmezaanse kaas, peper, rode wijnazijn, sjalot en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit S. Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / nagerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Tarte Tatin

Ingrediënten:
amandelbeslag, boskoop-appel, boter, korstdeeg, steranijs, suiker en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Salade Niçoise met gebakken tonijn

Ingrediënten:
aardappelen, ansjovis, basilicum, haricots verts, koriander, kwarteleitjes, mosterd, olijfolie, olijven, parmezaanse kaas, peper, rode wijnazijn, sjalot, tomaat, tonijn, veldsla, zoete ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis
Een recept uit S. Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Recept uit Harmonie Op Je Bord:

Polenta

Ingrediënten:
boter, kippenbouillon, knoflook, parmezaanse kaas, peper, polenta, rozemarijn en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit S. Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Haring met koude komkommersoep

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, groene paprika, haring, jonge prei, kippenbouillon, knoflook, komkommer, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, tabasco, tomaat, witbrood, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon / vis
Toon alle 63 recepten in dit boek