Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Meine neuen 150 Rezepte von Marrakesch bis Istanbul: Die Geschichte und die Heilkraft neu entdecken
We hebben 289 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Alfons Schuhbeck (alweer een van de leerlingen van Witzigmann) heeft meerdere restaurants in München maar ook een winkel in kruiden en specerijen waarvan hij een groot kenner is. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen op een studiereis langs de belangrijkste bronnen van zijn kruiden in Afrika en Azië en geeft hij een fors aantal interessante recepten voor kruidenmengsels en het gebruik daarvan in gerechten. Schuhbeck schreef ook meerdere boeken over traditionele Duitse keuken en Duitse streekkeukens en hij treedt regelmatig op in kookprogramma's op TV.
- 10 maanden geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Een greep uit de 289 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: citroenschil, gebakken abrikozen, gember, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, kweepeersap, lamsbout, maïzena, orientaalse lamskruiden, pistacherijst, rode wijn, tomatenpuree, wortel, zout en zure granaatappelsiroop
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: anijszaad, gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, kurkuma, paprikapoeder edelsusz, saffraan, vanillestokje en venkelzaad
Keuken: Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Ingrediënten: bakzout, bruine boter, gedroogde rode peper, korianderzaad, laurier, mild chilizout en vastkokende aardappels
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, citroenschil, gember, groene asperges, groente, groentebouillon, knoflook en mild chilizout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: jeneverbessen, korianderkorrels, kruidnagel, milde chilivlokken, milde olijfolie, sinaasappelrasp en zwarte peperkorrels
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / condiment
Ingrediënten: kersensap, kippenbouillon, knolselderij, olie, rode wijn, tomatenpuree, ui en wortel
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus
Ingrediënten: gember, groene kardemompeulen, knoflook, mild chilizout, olijfolie, tomaten en vanillemerg
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan
Ingrediënten: chilizout, citroenrasp, citroensap, ei, griekse yoghurt, groentebouillon, harissa, kappertjes, olijfolie, peterselie en suiker
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: chili, citroenschil, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, tijm, yoghurt en zout
Keuken: Libanees / Syrisch / Turks / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: bladspinazie, bloemige aardappel, eidooier, fijne bulgur, karwijzaad, kippenbouillon, knoflook, laurier, maïzena, mild chilizout, olijfolie, peterselieblad, ras el hanout, sjalot en syrische spinaziekruiden
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: noedels
Ingrediënten: andijvie, bruine boter, citroenrasp, citroensap, couscous, dijonmosterd, griekse yoghurt, groentebouillon, lente-ui, mild chilizout, munt, olie, orientaalse viskruiden, radijs, walnoten, zalmforelfilet en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: salade / vis
Ingrediënten: kippenbouillon, maiskipfilet, olijfolie en zoute ingemaakte citroenen
Keuken: Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: gevogelte
Ingrediënten: chilipoeder, citroensap, griekse yoghurt, korianderkorrels, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus
Ingrediënten: appelpectine, citroensap, gember, glucosesiroop, kweepeersap en suiker
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Arabisch
Soort: schuim/mousse/gelei / vegan
Ingrediënten: bruine boter, citroensap, hazelnoten, kaneelpoeder, kataifideeg, pijnappelpitten, pistaches en suiker
Keuken: Duits / Oosters / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: citroenrasp, gerookt paprikapoeder, griekse yoghurt, groentebouillon, knoflook, orientaalse viskruiden, piment la vera picante en saffraandraadjes
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: andijviesalade, citroenrasp, dijonmosterd, ei, gember, groentebouillon, ingelegde pompoen, knoflook, melk, milde chilipoeder, olie, olijfolie, orientaalse gehaktkruiden, peper, peterselie, sinaasappelrasp, slaolie, toast, turls platbrood, witte ui, witte wijnazijn en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: baharat, bleekselderij, boter, citroenrasp, dille, gehaktballen, gember, kikkererwten, kippenbouillon, knoflook, laurier, milde chilipoeder, room, ui, wortel en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Arabisch
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: boter, butternutpompoen, gember, groentebouillon, knoflook, milde chilipoeder, muskaatpompoen, orientaalse groente- en soepkruiden, peterselie, rode paprika, room en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: baharat, berbere-specerijen, dille, gerookte zalm, groentebouillon, harissa, olijfolie, pasta, peterselie, ras el hanout, suiker, verse kaas, zatar en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: broodbeleg / condiment
Toon alle 289 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783898832977
ISBN10
389883297X