- Turkse kookkunst

Turkse kookkunst

Een boek van

We hebben 173 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Turkse kookkunst, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Een NederlandstaligeTurkse uitgave van uitgeverij Do-Gu Yayinlari


Aantekeningen bij dit boek

Turkse kookkunst is een uit het Turks vertaald kookboekje dat een aardig beeld geeft van de Turkse keuken. De recepten zijn eenvoudig te maken en meestal gebaseerd op een beperkt aantal ingrediënten. De auteur is niet vermeld evenmin het jaar van uitgifte.
De vertaalster heeft hier en daar ongebruikelijke keuzes gemaakt die ik heb vervangen door meer gangbare. Bv pijnboompitten in plaats van denneappelzaden. Volgens mij is vermicelli ook niet de juiste vertaling van kuskus, te meer omdat de naam van het recept wel uitgaat van couscous.
“Zucchini” (blz. 27) heb ik door “courgette”vervangen.
Lamsgoulash als ingrediënt (Gestoofde aubergines blz. 33, snijbonen met vlees blz 36, witte koolschotel met vlees blz 36 en hete goulash blz 39) moet m.i. in kleine stukken gesneden lamsvlees zijn.
Voor vetstof heb ik olie ingevuld, voor ararot – arrowroot. Kwee-appel heb ik vervangen door het meer gangbare kweepeer.

- 6 maanden geleden door geplaatst .

- 6 maanden geleden door geplaatst .

Recepten uit Turkse kookkunst

Een greep uit de 173 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - Turkse kookkunst

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Turkse kookkunst:

Simit - Sesamringen

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, gist, sesamzaad, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / nagerecht uit Turkse kookkunst:

Baklava

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, citroensap, ei, honing, pistachenoten, suiker, walnoten, water en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Istanbul pilavi - Istanbul rijst

Ingrediënten:
amandelen, doperwten uit blik, kippenborst, kippenbouillon, kippenlevers, margarine, pistachenoten, rijst, saffraan, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Balik köftesi - Visballetjes

Ingrediënten:
bloem, brood, citroen, dille, ei, knolselderij, krenten, paneermeel, peper, peterselie, pijnappelpitten, pimentpoeder, ui, visfilet, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Turkse kookkunst:

Köy salatasi - Dorpssalade

Ingrediënten:
azijn, dille, olijfolie, peterselie, schapenkaas, sla, tomaten, voorjaarskruiden en zwarte olijven

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Toon alle 173 recepten in dit boek